انجمن سایبری دارابی ها

کلمات کلیدی

زندگی پوک با فیس‌بوک!

يكشنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۲:۱۶ ق.ظ
نتایج تحقیقات دانشمندان غربی از اثرات مخرب فیس‌بوک خبر می‌دهد
دیده ور نوشت: تحقیقات دانشگاه اتریش نشان می‌دهد بعد از صرف زمان نسبتاً طولانی در شبکه‌های اجتماعی این حس به افراد غالب می‌شود که آنان هیچ عایدی نداشتند و فقط زمان خود را تلف کرده‌اند. احساس اتلاف وقت و بیهوده‌گذرانی در طولانی‌مدت باعث ایجاد افسردگی می‌شود





نتایج تحقیقات محققان دانشگاه‌های اروپا هم حکایت از این دارد که شبکه اجتماعی فیس‌بوک باعث تخریب ذهن افراد و زندگی زناشویی می‌شود؛ ‌تحقیقاتی که تنها وجهه علمی دارد و هیچگونه نگاه شرعی بر آن سایه نینداخته است.

حضور و فعالیت در فضای مجازی به دلیل تفاوت‌هایی که با دنیای طبیعی پیرامون ما دارد، نیازمند رعایت قوانین خاص خودش است و در صورتی که این قواعد را به درستی اجرا نکنیم بی‌تردید این فضا برای ما آثار و تبعات ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت به خصوص آنکه مالکیت و حاکمیت فضای مجازی برای ما نیست. به خاطر همین آسیب‌ها هم هست که این شبکه اجتماعی در کشور ما فیلتر شده است.

اگرچه فعالیت‌های برخی از مسئولان در این فضا و دور زدن قانون فیلترینگ بحث‌های متفاوتی را پیرامون این شبکه‌ها در میان مسئولان کشورمان به وجود آورده است اما این فضا و به خصوص شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک حتی در جوامع غربی نیز معضلاتی را در زندگی فردی و اجتماعی افراد به‌وجود آورده است؛‌معضلاتی که نتایج تحقیقات محققان دانشگاه‌های معتبر اروپایی سند معتبری بر چالش‌زا بودن آنهاست.
 
فیس‌بوک زندگی زناشویی را پوک می‌کند

نتایج بررسی‌های محققان دانشگاه شیلی نشان می‌دهد گذراندن زمان در شبکه‌های اجتماعی باعث تخریب زندگی زناشویی و همچنین بروز افسردگی در افراد می‌شود.
بر همین اساس، میزان طلاق و جدایی در افرادی که زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند به‌مراتب بیشتر از افرادی است که زندگی را بدون شبکه‌های اجتماعی تجربه می‌کنند.
دکتر کواتور سباستین، استاد دانشگاه کاتولیگ شیلی می‌گوید: شبکه‌های اجتماعی به‌دلیل اعتیادآور بودن، باعث کاهش توجه زوجین به یکدیگر می‌شوند بنابراین باعث کمرنگ شدن نقش افراد در زندگی زناشویی می‌شود و ایجاد دلسردی می‌کند.
 
افسردگی و انزوا در سایه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مجازی
تحقیقات دانشگاه کلمبیا نیز نشان می‌دهد، حضور و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی حتی روی انگیزه‌های افراد برای شرکت در امور خیریه نیز اثر می‌گذارد. بر این اساس لایک کردن و نظر دادن افراد در شبکه‌ها و سایت‌های اینترنتی خیریه‌ها باعث می‌شود که هیجانات انسان‌دوستانه افراد در همان سایت‌ها تخلیه شود و دیگر افراد وقت و سرمایه خود را صرف فعالیت‌های خیریه نمی‌کنند.

 بر خلاف عضویت در گروه‌های حقیقی و تجربه فعالیت‌های اجتماعی که به افزایش اعتماد به نفس و شادابی افراد کمک می‌کند، فعالیت در این شبکه‌های مجازی می‌تواند شما را افسرده کند.  تحقیقات دانشگاه اتریش نشان می‌دهند بعد از صرف زمان نسبتاً طولانی در شبکه‌های اجتماعی این حس به افراد غالب می‌شود که آنان هیچ عایدی نداشتند و فقط زمان خود را تلف کرده‌اند. احساس اتلاف وقت و بیهوده‌گذرانی در طولانی‌مدت باعث افسردگی می‌شود.  علاوه بر این، دانشمندان معتقدند صرف وقت در صفحات شخصی دیگران و نظاره کردن تصاویر مربوط به تفریح و اوقات خوش آنان و مقایسه با زندگی و شرایط شخصی خود موجب پدید آمدن نوعی احساس عدم رضایت از زندگی در افراد می‌شود که بر اساس تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه میشیگان این روند به افسردگی این افراد می‌انجامد.

 تنهایی در دنیای حقیقی با حضور در دنیای مجازی

حضور مداوم و طولانی در فضای مجازی و به طور ویژه اتاق‌های گفت‌وگو موجب می‌شود تا از بعد زمان غافل شویم؛ چراکه بر خلاف دنیای پیرامون ما، ‌وقت در چنین فضایی بی‌معناست و همین مسئله موجب می‌شود تا افراد ساعت‌های طولانی را در این فضا حضور داشته باشند و همین زمان طولانی موجب می‌شود تا ارتباطات ما در دنیای واقعی تحت‌تأثیر قرار بگیرد و ما تنها شویم.  نتایج بررسی‌های محققان دانشگاه اتریش نیز نشان می‌دهد، ارتباط با دوستان از طریق صفحه نمایش رایانه می‌تواند این حس را در افراد القا کند که از دوستان و بستگان خود دور افتاده‌اند و از طرف دیگر ممکن است با نظاره فعالیت دوستان و تصاویرشان در شبکه‌های اجتماعی، دیگر افراد نیازی به دیدار فیزیکی با یکدیگر نداشته باشند که این امر به گوشه‌نشینی و تنهایی افراد در دنیای فیزیکی و واقعی منجر می‌شود.

 علاوه بر این، تحقیقات حاکی از این هستند که خیره شدن افراد به صفحات شخصی خود در فیس‌بوک باعث ایجاد حس غرور کاذب در افراد شده و این خیره شدن طولانی‌مدت افراد به کند شدن واکنش ذهنی افراد ختم می‌شود به‌طوری که مسائل ساده ریاضی که فقط پنج دقیقه برای حل آنان کافی است برای این افراد 15 دقیقه به طول می‌انجامد.
نویسنده : زهرا چیذری 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۶/۰۲
حرف داراب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی